Министар Ђорђевић посетио Сигурну кућу у Панчеву

Министар Ђорђевић посетио Сигурну кућу у Панчеву

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић обишао је Сигурну кућу у Панчеву и истакао да Република Србија настоји да отвори више Сигурних кућа и да на тај начин обезбеди уточиште оним женама којима је то неопходно.

 

Министар је нагласио да би се након отварања више Сигурних кућа успоставила њихова међусобна сарадња и координација која би сигурно унапредила и сам рад ових установа, а самим тим и обезбедила и већу безбедност и заштиту жена.

 

„Несамосталност и зависност жена је један од ризика који нас води ка насиљу у породици и свему ономе против чега се боримо. Породично насиље представља кључну сензитивну тему у друштву, и о њој мора више да се разговара“, рекао је Ђорђевић.

 

Према речима министра неопходно је елиминисати стереотипе који постоје када су у питању права мушкараца и жена и активно радити на економском оснаживању жена, јер тиме помажемо њихову независност.

 

„Положај жена у Републици Србији већ је на завидном нивоу. Задатак Владе Србије јесте да тај ниво додатно подиже и верујем да ћемо у томе и успети“, рекао је Ђорђевић и додао да се на тај начин ствара модерно, демократско друштво.