Aa

Aa

Министар Ђорђевић посетио општину Сечањ

Министар Ђорђевић посетио општину Сечањ

Министар Ђорђевић посетио општину Сечањ

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић најавио је повећање социјалне помоћи али је говорио и о минималној цени рада током посете општини Сечањ, где је у директном контакту са грађанима разговарао о актуелним проблемима с акцентом на пензионерима и особама са инвалидитетом.

 

Том приликом Ђорђевић се састао са председником општине Сечањ Предрагом Рађеновићем, како би разговарали о начинмима на које ово Министарство може да помогне у решавању бројних изазова.

“Министарство жели да иницира да локална самоуправа развија удружења која су потребна грађанима Сечња, с обзиром на то да су они трећа категорија, имају право да траже од државе повраћај средстава. Жеља нам је да имају више информација и да кроз ту информисаност што пре дођу до својих права и да та права пруже својим грађанима”, рекао је министар Ђорђевић.

 

Ђорђевић je одржао састанак и са члановима Удружења инвалида рада општине Сечањ и упознао се са њиховим радом, активностима и плановима. Удружење броји око 220 чланова, а највећи проблем је што своје делатности обављају без просторија.

 

“Са члановима Удружења инвалида рада одржали смо састанак са жељом да им помогнемо заједно са општином Сечањ. Договорили смо се да у наредном периоду општина пронађе простор који ће бити намењен овом удружењу, ми ћемо као Министарство финансирати опремање тог простора, јер ови људи то заслужују”, рекао је министар и додао да ће у наредном периоду један од приоритета бити побољшање приступачности јавних објеката.