Министар Ђорђевић посетио Дом за децу ометену у развоју „Колевка“ у Суботици

Читај ми

Поводом обележавања годину дана рада Владе Републике Србије у мандату председнице Владе Ане Брнабић у Суботици, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић посетио је Дом за децу ометену у развоју „Колевка“ и истакао да ова установа може да буде прави пример свим осталима, када је реч о управљању и бризи о корисницима.

 

Министар Ђорђевић рекао је да Влада Републике Србије и Министарство активно помажу свим установама социјалне заштите, како дневним боравцима тако и установама за смештај особа са сметњама у развоју, јер им је циљ да корисници, али и запослени имају комфорност у сваком могућем смислу.

 

„Корисници установе „Колевка“ збринути су на најбољи могући начин, а то је и одраз односа државе према особама са сметњама у развоју. Настојаћемо да њихове услове живота константно унапређујемо, а у наредној години очекујемо и нека нова улагања. Деца ометена у развоју имају своје потребе, жеље и снове, баш као и свако друго дете. На нама је да им пружимо подршку да све то и остваре“, рекао је Ђорђевић.

 

Директор Дома Ненад Козомора рекао је да установа тренутно има 240 корисника и да је од тога највећи број деце у стационарном делу. Захвалио је министру Ђорђевићу на посети и истакао да верује да ће се добра сарадња са ресорним министарством наставити и у наредном периоду.