Aa

Aa

Министар Ђорђевић отворио скуп о социјалној инклузији

Министар Ђорђевић отворио скуп о социјалној инклузији

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић отворио је скуп на којем су представљени нови механизми ресорног министарства у имплементацији процеса социјалне инклузије.
Скупу су присуствовали и амбасадор Краљевине Шведске у Републици Србији, Њ.Е. Јан Лундин, амбасадор Швајцарске Конфедерације у Републици Србији, Њ.Е. Филип Ге, представници Тима за социјално укључивање и смањење сиромаштва на челу са Иваном Секуловићем, као и шефица Швајцарске агенције за развој и сарадњу Урсула Лојбли.
Министар Ђорђевић истакао је да је Министарство покренуло иницијативу за измене и допуне одређених закона како би ова сфера која обухвата део нашег становништва била ефикаснија боље уређена и доступна друштвеним групама на које се односи.
„Србија је захвална на доприносу који нам пружају Шведска и Швајцарска у овом домену и што су нам се нашли као пример добре праксе. Данас смо овде разменили мишљења и заузели ставове на који начин ћемо деловати убудуће и верујем да смо постигли консензус како би наставили даље да радимо на овом пројекту са ове две земље“ изјавио је министар Ђорђевић.
Амбасадори Краљевине Шведске и Швајцарске Конфедерације у Републици Србији изразили су задовољство због присуства на скупу и истакли да ће бити посвећени помагању ресорном министарству у реформи социјалне политике и  имплементацији процеса социјалне инклузије.
 Иван Секуловић, менаџер Тима за укључивање и смањење сиромаштва захвалио се ресорном министарству на сарадњи и нагласио да је Србија захваљујући подршци Министарства прва земља у Европи, која је увела индекс родне равноправности, а није чланица Европске Уније. 
Шефица Швајцарске агенције за развој и сарадњу Урсула Лојбли истакала је да је Швајцарска посвећена помагању Србије у реформама унутар социјалне политике.