Aa

Aa

Министар Ђорђевић отвара 32. Београдски маратон

Министар Ђорђевић отвара 32. Београдски маратон

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић говорио је на конференцији поводом одржавања 32. Београдског маратона под слоганом “Трчи, уживај, помози неком“ чији је покровитељ председница Владе Србије Ана Брнабић, која је у исто време и председница Националног савета за филантропију.

 

Министар Ђорђевић, који ће у недељу, 14. априла свечано отворити 32. Београдски маратон, као изасланик председнице Владе Ане Брнабић, рекао је да овај маратон више од две деценије активан на пољу хуманитарних активности кроз ширење свести о значају даривања и конкретне подршке и помоћи различитим удружењима и организацијама.

 

Како је истакао у међувремену, са некима од њих су изграђени и партнерски односи као што су „Unicef“, „Belhospice“, „Nurdor“, магазин Cord…

 

„Ове године, Београдски маратон је учинио значајан корак у унапређењу својих активности јер је на иницијативу Коалиције за доброчинство, Српског филантропског форума, Фондације Ана и Владе Дивац и других, направљена платформа под именом Трка доброте – што је у ствари синоним за Београдски маратон“, рекао је Ђорђевић и додао да је на овај начин Београдски маратон постао, осим спортског догађаја, највећа добротворна платформа у земљи и региону и тако се придружио највећим маратонима у свету као што су лондонски, њујоршки и берлински.

 

Министар је искористио прилику и позивао све који су у могућности да се преко Трке доброте укључе у помоћ и подршку изнетим кампањама и наравно све грађане Београда и Србије да се придруже и учествују у некој од трка на 32. Београдском маратону, као и да бодре учеснике који нам долазе из преко 70 земаља света.  

 

На крају сусрета директор Београдског маратона Дејан Николић уручио је министру Зорану Ђорђевићу признања за премијерку Ану Брнабић и њега – Специјалну захвалницу за допринос у унапређењу филантропије. 

 

Министар Зоран Ђорђевић у каријери има два истрчана маратона – београдски и атински на којем је одржано Гала вече Светског удружења маратона и уличних трка (АИМС), када је Београдском маратону уручена Друштвена награда, познатија као “оскар за хуманост”.