Aa

Aa

Министар Ђорђевић обишао просторије и теретану Друштва за дечју и церебралну парализу на Новом Београду

Министар Ђорђевић обишао просторије и теретану Друштва за дечју и церебралну парализу на Новом Београду

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић посетио је просторије Друштва за дечју и церебралну парализу на Новом Београду које су уз подршку Министарства, опремљене теретаном за особе са инвалидитетом.

 

Министар Ђорђевић рекао је да је у овој години за унапређење положаја особа са инвалидитетом из буџета издвојено 50 милиона више него претходне и додао да ће се Влада Србије и ресорно Министарство трудити да сваке наредне године тај износ буде већи.

 

„Учинићемо све да положај особа са инвалидитетом буде још бољи. Желимо да им обезбедимо све оно што им је потребно за њихов бољи живот и несметано кретање, а у складу са могућностима које имамо. Веома сам захвалан што друштво има поверења у Владу Србије и верују у оно што радимо, јер једино заједничким залагањем и радом успећемо да унапредимо услове живота особа са инвалидитетом“, рекао је Ђорђевић.

 

Председник Друштва за дечију и церебралну парализу Синиша Букомир захвалио је Министарству на помоћи и додао да ова теретана много значи за физички напредак особама које болују од церебралне парализе.

 

„Сви чланови су у прилици да бесплатно вежбају уз личног тренера, који им прописује индивидуалан план исхране и тренинга. Сем утицаја на здравље и физичку форму вежбање у теретани утиче и на социјализацију вежбача, јер је ово идеална прилика за окупљање и дружење великог броја чланова удружења“, истакао је Букомир и додао да обзиром да се већ неколико месеци активно вежба, примећен је велики физички напредак код корисника, који ће биће и презентован Министарству на крају пројекта.

 

У теретани за особе са инвалидитетом, поред машина за вежбање, тегова, гума и осталих реквизита направљен је електро стимулатор мишића за све чланове који због свог стања нису у могућности да вежбају редован програм вежби.

 

Теретану тренутно користи 20 активних вежбача, а 15 особа са инвалидитетом повремено долазе.

 

Обиласку објекта присуствовала је и в.д. помоћника министра у Сектору за заштиту особа са инвалидитетом Биљана Барошевић.