Aa

Aa

Министар Ђорђевић обишао манастир Света Петка код Параћина

Министар Ђорђевић обишао манастир Света Петка код Параћина

Министар Ђорђевић обишао манастир Света Петка код Параћина

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић обишао је манастир Света Петка у месту Извор, код Параћина, у оквиру којег постоји установа где је смештено 88 корисника са менталним сметњама у развоју, како би разговарао са медицинским сестрама и монахињама о начинима на које Министарство може да им помогне.

 

Министар Ђорђевић рекао је да овај манастир представља прави пример бриге о  корисницима, али да Министарство жели, у оквиру својих надлежности и могућности да им помогне и тиме унапреди рад ових медицинских сестара и монахиња, а самим тим и услове живота корисника.

 

„Поред материјалне помоћи које ћемо пружити, договорили смо се да у наредном периоду овде изградимо један објекат где би могао да се одлаже вишак одеће, а разговарали смо и о решавању неких од њихових текућих проблема, као што су набавка огрева и слично“, рекао је Ђорђевић и истакао да верује да оваквих потешкоћа у раду више неће бити. 

 

Манастир Света Петка је једини у Србији који има установу за кориснике са менталним сметњама у развоју и по томе је препознатљив међу манастирима Српске православне цркве.