Министар Ђорђевић о обнови и осветљењу војних меморијала са руском делегацијом

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, уочи посете Србији председника Руске Федерације Владимира Путина, разговарао је са руском делегацијом и представницима руске компаније „BOSS LIGHTING GROUP“ о обнови и осветљењу Гробља ослободилаца Београда и осветљењу Храма Светог Саве, односно његовог целокупног платоа.

 

Министар Ђорђевић истакао је да су ратни војни меморијали подигнути у част хероја, који су дали своје животе за своју отаџбину и за слободу будућих генерација, те да заслужују да се успомена на њих чува на достојанствен начин.

 

„Војни меморијали историјски су и културнo значајни за оба наша народа. Срби и Руси увек су се борили на истој страни, а доказ тога јесте и јубиларних 180 година  добрих дипломатских односа, као и чести сусрети председника Александра Вучића и Владимира Путина“, рекао је Ђорђевић и истакао да долазак председника Владимира Путина, који се очекује у четвртак, за Србију представља велику част.

 

Председник „BOSS LIGHTING GROUP“ Босс Георги Валентинович захвалио је министру Ђорђевићу на пријему и додао да му је драго што може да сарађује са Србијом у области која је од велике важности за обе земље.