Aa

Aa

Министар Ђорђевић о наставку сарадње са ЕТФ-ом

Министар Ђорђевић о наставку сарадње са ЕТФ-ом

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић састао се са стратешким менаџером за пројекте Европске тренинг фондације (ЕТФ) госпођом Сириом Таурели.

 

ЕТФ организација је специјализована агенција Европске уније која се бави организовањем професионалних обука и тренинга.

 

На састанку министра Ђорђевића и госпође Таурели договорена је даља сарадња у домену професионалних обука и тренинга израда стратешког оквира за хармонизацију радног законодавства Србије у процесу прикључивања Републике Србије Европској унији.

У том смислу, наглашено је да ће експерти из наше земље и екпсерти  ЕТФ-а, током ове године, заједнички радити на пројектима који имају за циљ унапређење радних вештина и образовања грађана Србије.

 

Министар  Ђорђевић захвалио је ЕТФ-у на досадашњој сарадњи и изнео уверење да ће се са добром праксом наставити и убудуће.

 

„Министарство има добру сарадњу са Унијом послодаваца која се сада бави не само социјалним већ и економским питањима, и Влада Србије отворена је за сва њихова питања и иницијативе како би растеретили послодавце у Србији. Радимо на томе да и сарадњу са СЕС-ом подигнемо на виши ниво и повећамо њихову улогу и значај. Само заједничким радом можемо доћи до најквалитетнијих решења, а исто тако и када је реч о синдикатима“, рекао је Ђорђевић.

 

Министарство спроводи пројекат „ Реци НЕ раду на црно“ за који је добило и подршку и Уније послодаваца и синдиката. На тај начин Министарство штити послодавце од нелојалне конкуренције, а радницима омогућава да остваре сва законска права које је послодавац у обавези да испуни.

 

Састанку су присуствовали директор Уније послодаваца Србије Милош Ненезић и в.д. помоћнице министра за рад и запошљавање Бојана Станић.