Aa

Aa

Министар Ђорђевић на састанку са представницима Националне организације особа са инвалидитетом Србије

Министар Ђорђевић на састанку са представницима Националне организације особа са инвалидитетом Србије

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, састао се са представницима Националне организације особа са инвалидитетом Србије – НООИС, која представља кровну организацију и окупља више од 870.000 особа са инвалидитетом и њихових правних заступника укључених у организације и савезе организација особа са појединачним и различитим врстама инвалидитета.

Министар Ђорђевић је нагласио ”Oсобе са инвалидитетом заслужују више и боље. Треба колико већ од данас да заједно и интезивније радимо на свим сегментима; финансијским, нормативним, па и медијским”.

Током састанка, министар Ђорђевић је истакао да се не разматра никакво укидање ни смањивање њихових права и да је он, као и Сектор за заштиту особа са инвалидитетом увек отворен за разговор, да су ту да се заједно са представницима НООИС-а боре за интересе особа са инвалидитетом и да је сарадња државе и невладиног сектора од кључног значаја за њихово решавање.

Помоћница министра у сектору за заштиту особа са инвалидитетом, Биљана Барошевић, изјавила је да за бољу сарадњу између Сектора и локалних самоуправа има простора и да може бити унапређена и предложила заједничке посете Министарства и НООИС-а јединицама локалних самоуправа како би на најбољи могући начин заступали и испунили заједничке интересе.