Aa

Aa

Министар Ђорђевић на Првој међународној конференцији Менсе Србије под називом „Даровитост – препознавање и подршка“

Министар Ђорђевић на Првој међународној конференцији Менсе Србије под називом „Даровитост – препознавање и подршка“

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић присуствовао је Међународној конференцији под називом „Даровитост – препознавање и подршка“ у Скупштини Аутономне покрајине Војводине, коју први пут организује Менса Србија.
 
Министар Ђорђевић захвалио је представницима Менсе Србије на позиву и рекао да се о теми „даровитост“ до сада није толико разматрало, а да је она веома битна, посебно код деце.
 
„Изузетно је важно препознати даровитост код деце, чак и док су у вртићу. Тада je потребно поклонити им посебну пажњу, како би дар који поседују могла да усмере у правом смеру“, рекао је министар и нагласио да улагање државе у даровите људе може вишеструко да се врати целом друштву.
 
Ђорђевић, који је позван на конференцију као министар, али и као члан Менсе, истакао је да ће држава мењати концепцију приступа према даровитим људима, јер жели да их на време препозна и усмерава у најбољем правцу.
 
„Уколико људи раде оно што воле и у чему су најбољи, то само може Србији да донесе добро“, истакао је Ђорђевић и позвао и Менсу и све оне које раде на овом пројекту да аплицирају на пројектима Министарства рада, запошљавања, борачких и социјалних питања, јер као установа жели и може да помогне и подржи све таленте у Републици Србији.