Aa

Aa

Министар Ђорђевић на церемонији полагања заклетве поново изабраног председника Уније Комора Азали Асуманија

Министар Ђорђевић на церемонији полагања заклетве поново изабраног председника Уније Комора Азали Асуманија

Читај ми

Изасланик председника Републике Србије, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић и амбасадор Републике Србије у Најробију Драган Жупањевац, присуствовали су церемонији полагања заклетве поново изабраног председника Уније Комора Азали Асуманија.

 

„У име председника Републике Србије Александра Вучића и своје лично име упућујем најсрдачније честитке. Верујем да ћете својим искуством и посвећеношћу напорно радити за добробит и даљи напредак Ваше земље. Желео бих да нагласим да Србија веома цени Вашу подршку и да ће као одговоран и поуздан партнер и убудуће развијати билатералне односе са Вашом земљом. Србију и Коморе одликују традиционално пријатељски односи, који имају дугу историју, а верујем да ће у будућности бити још снажнији и бољи“, поручио је Ђорђевић.

 

Свечаној церемонији полагања заклетве у Моронију присуствовали су шефови дипломатских и конзуларних мисија као и међународних организација.

 

Унија Комора у новембру прошле године повукла је признање једностране проглашене независности Косова, након чега је дошло до  интензивирања дипломатских односа Републике Србије са том земљом.