Aa

Aa

Министар Ђорђевић на 8. март у посети Сигурној кући

Министар Ђорђевић на 8. март у посети Сигурној кући

Министар Ђорђевић на 8. март у посети Сигурној кући

Читај ми

Поводом обележавања Међународног дана жена - 8. марта, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, посетио је Сигурну кућу у Панчеву где је са корисницама разговарао о начинима на које ресорно министарство може да им помогне, да би се опоравиле од свега што су преживеле и што пре се запослиле како би постале економски снажније и могле самостално да брину о својој деци и себи.

 

Министар Ђорђевић рекао је да Министарство активно ради на економском оснаживању жена и на пружању подршке у свим другим областима у циљу остваривања њихових основних права, обезбеђивању достојанственог живота. Kако је навео, Министарство у свом раду тежи ка томе да ове жене  када је у питању запошљавање и пружање подршке за преквалификацију и доквалификације, добију сву помоћ и подршку.  

 

„Држава је увек уз њих, могу да нам се обрате када год за то имају разлога, јер свака жена заслужује пажњу, нежност и поштовање, што у наредним годинама желим да осете и ове жене које до сада то нажалост нису имале. Дан жена треба да нас подсети на борбу за економску, политичку и социјалну равноправност жена и мушкараца. Ресор којим руководим наставиће да се бори за бољи положај жена и у наредном периоду“, поручио је Ђођевић.

 

Положај жена у Републици Србији је регулисан, а према речима државног секретара Стане Божовић Србија је све законе донела у складу са стандардима Европске уније.

 

Она је посебно истакла значај Закона о спречавању насиља у породици и партнерским односима.

 

„Тренутно радимо на Стратегији борбе против насиља над женама, али поред законских оквира, дајемо подршку и на терену, јер најбитније за све жене, које су претрпеле насиље, јесте да имају посебну подршку државе, околине и друштва, да буду економски независне и да се осамостале, како се не би враћале насилницима“, рекла је Божовић и истакла да  само економски независне жене имају своју слободу.

 

Посети Сигурној кући присуствовала је и в.д. помоћника министра у Сектору за социјалну заштиту и бригу о породици Слађана Чабрић.