Aa

Aa

Министар Ђорђевић на 16. Фестивалу стваралаштва старијих "Златно доба"

Министар Ђорђевић на 16. Фестивалу стваралаштва старијих "Златно доба"

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић присуствовао је на отварању 16. Фестивала стваралаштва старијих "Златно доба", у атријуму Народног музеја, у Београду, и истакао да управо пензионери и стара лица заслужују да једна од најзначајнијих институција у Србији буде њихов домаћин.

 

Министар је најавио предстојећи сајам под слоганом „Једнаки“, на ком ће управо и наши најстарији грађани имати прилику да излажу своје рукотворине.

 

„Министарство жели да развије свест у друштву да су сви грађани једанки, а овај фестивал управо показује да ви и даље радите и стварате, чак и у трећем добу живота, златном добу“, рекао је министар Ђорђевић и додао да су управо пензионери дали подршку Влади Србије у току спровођења тешких реформи.

 

Он је истакао да су старије особе један од приоритета Владе Републике Србије и да ће Mинистарство наставити да ради на отварању домова и простора где ће пензионери моћи да бораве и да се друже.

 

„Изградили сте ову земљу и због тога заслужујете да имамо посебан однос према вама, сада је на нама остало да вам помогнемо и омогућимо боље услове живота, а то је само део онога што можемо да вам вратимо. Прва од мера јесте, као што је наш председник Александар Вучић најавио, веће пензије, а то је тек почетак лепих вести које вас очекују у наредном периоду“, рекао је Ђорђевић.

 

Помоћник градоначелника Града Београда Андреја Младеновић рекао је да смо сведоци да је фестивал из године у годину све бољи и садржајнији.

 

„Томе умногоме доприноси добра сарадња између Града Београда, Министарства и Геронтолошког центра. Ваше стваралаштво, идеје, енергија и време које проводите заједно може најбоље да се види на фестивалу, који је финале свега онога што радите упорно, са стрпљењем и великим знањем“ рекао је Младеновић.

 

Ова манифестација установљена је 2003. године са циљем да афирмише, промовише и активира аматерско стваралаштво старијих људи, те је њен задатак трансформација свести друштва на тему старости и старења и промена начина на који људи мисле и осећају о својим животима живећи "треће доба", а организатори фестивала су београдски клубови за старије.

 

На отварању су додељене награде најзаслужнијима из више области, као подршка стваралаштву старих.