Aa

Aa

Министар Ђорђевић и градоначелник Новог Сада Вучевић разговарали са руководством и синдикатом ДЕС-а

Министар Ђорђевић и градоначелник Новог Сада Вучевић разговарали са руководством и синдикатом ДЕС-а

Читај ми

Mинистар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, в.д. помоћника министра у Сектору за заштиту особа са инвалидитетом Биљана Барошевић и градоначелник Новог Сада Милош Вучевић састали су се, у присуству Агенције за мирно решавање радних спорова, са директором предузећа за професионалну рехабилитацију и запошљавање особа са инвалидитетом „ДЕС“ Браниславом Костадиновићем, председником Скупштине Ненадом Рончевићeм и представницима синдиката радника.


Радници и директор ДЕС-а изнели су актуелне проблеме у којима се налази ово предузеће, а то су заостале плате, исплате здравственог и пензионог осигурања и путних трошкова.


Министар Ђорђевић истакао је да Министарство жели да помогне у решавању проблема са којим се сусрећу радници ДЕС-а, и да је управо са тим циљем организован овај заједнички састанак.


„Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања ради све што је у нашој моћи како би решило актуелни проблем радника. Зато смо и ангажовали Агенцију за мирно решавање радних спорова, како бисмо до заједничког решења дошли у законском року“ рекао је Ђорђевић.


Према речима министра, оваква предузећа морају имати подршку, и да је управо због тога организован овај састанак, како би радници ДЕС-а знали да ће Министарство наставити да води одговорну политику према њима.


Градоначелник Новог Сада Вучевић рекао је да је од велике важности, имајући у виду актуелну ситуацију у ДЕС-у, то што се министар Ђорђевић, са својим тимом прикључио решавању овог питања.


"Град помаже предузећу путем ангажовања на пословима и пружањем подршке. Радићемо на решавању проблема са којима се суочавају радници и предузеће у домену своје надлежности" истакао је градоначелник Вучевић.

 

Директор Републичке агенције за мирно решавање радних спорова Миле Радивојевић истакао је да се степен хуманизације друштва, између осталог, огледа и у односу према особама са инвалидитетом.

 

„Паралелно са поступком мирног решавања радног спора, данас је у Градској кући одржан састанак са представницима синдиката предузећа ДЕС које се налази у дугогодишњим проблемима за која, на жалост, не постоје једноставна решења. Имајући у виду да је поступак у току, морамо да будемо оптимисти. Овом приликом желим да пошаљем поруку, како радницима који су у штрајку, тако и онима који нису, да је држави изузетно важно да се овај поступак реши на начин који ће бити у потпуности са њиховим захтевима и који ће, на неки начин, решити све њихове индивидуалне проблеме“, рекао је Миле Радивојевић.