Министар Ђорђевић и амбасадор Мексика о даљим заједничким активностима

Министар Ђорђевић и амбасадор Мексика о даљим заједничким активностима

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић разговарао је са амбасадором Сједињених Мексичких Држава Њ.Е. Марком Антониом Гарсија Бланком и пренео позитивне утиске након недавног боравка у Мексику.

Министар Ђорђевић поновио је значај недавно потписаног Меморандума о разумевању у области рада и запошљава између ресорних министарстава Србије и Мексика и истакао да поред тога што представља доказ истинског пријатељства и сагласности ставова двеју земаља, Меморандум пружа могућност за интензивнију сарадњу и размену искуства у области тржишта рада.

Такође, истакао је да је следећи заједнички задатак поспешивање сарадње на економском плану, те повећање обима обостраних инвестиција и у том циљу најавио организацију заједничког догађаја који би био одлична прилика за информисање пословних заједница.

Амбасадор Бланко нагласио је да ће амбасада бити максимално ангажована око поменутих предстојећих заједничких активности и додао да је да је формализацијом сарадње у области рада и запошљавања направљен значајан корак ка даљем учвршћивању билатералних односа.

Пренео је позитивне утиске и мексичке стране, али изразио и лично задовољство услед чињенице да је министарска посета Сједињеним Мексичким Државама била успешна.