Министар Ђорђевић и амбасадор Италије Ло Кашо о наставку сарадње

Министар Ђорђевић и амбасадор Италије Ло Кашо о наставку сарадње

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић разговарао је са новопостављеним италијанским амбасадором Њ.Е. Карлом Ло Кашом  и пожелео му успешан мандат у Републици Србији.

 

Министар Ђорђевић истакао је да билатералну сарадњу Србије и Италије одликују традиционално блиски и пријатељски односи и додао да постоји велики потенцијал да се сарадња у области рада, запошљавања, борачких и социјалних питања подигне на још виши ниво.

 

„Жеља нам је да у наредном периоду посветимо више пажње италијанским инвеститорима како бисмо унапредили односе који су од заједничких интереса. Република Србија има позитивну пословну климу за ширење пословања страних инвеститора“, рекао је Ђорђевић.

 

Амбасадор Ло Кашо захвалио се министру Ђорђевићу на топлом пријему и добродошлици и сагласио се да је Република Србија земља великог потенцијала за развој сарадње. Амбасадор Каш истакао је да ће се лично ангажовати да за време његовог мандата сарадња Србије и Италије настави да се креће узлазном путањом.