Aa

Aa

Министар Ђорђевић ce састао са амбасадором Краљевине Белгије, Леом Винсентом Дасом

Министар Ђорђевић ce састао са амбасадором Краљевине Белгије, Леом Винсентом Дасом

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Зоран Ђорђевић састао се данас са амбасадором Краљевине Белгије у Републици Србији, Њ.Е. Леом Винсентом Дасом.

Министар Ђорђевић је изразио задовољство због сусрета са амбасадором Краљевине Белгије и прилике да размене мишљења о билатералним односима и могућностима за њихово унапређење, посебно у областима које су у надлежности овог министарства. Постоји посебан интерес да се сарадња унапреди у домену социјалне заштите, промоцији родне равноправности, заштите права радника.

Отварање дијалога и размена мишљења о могућностима сарадње у области заштите и одржавања ратних и војних меморијала, оцењене су као даљи кораци унапређења сарадње.

По питању мигрантске кризе, министар Ђорђевић је информисао амбасадора Даса у вези са тренутном ситуацијом у Србији и нагласио да ће Србија наставити да се односи одговорно и хумано према мигрантској популацији.

Амбасадор Винсент Дас је поновио подршку европским интеграцијама Србије и истакао спремност Краљевине Белгије да у оквиру својих могућности, помогне и пружи подршку у циљу усклађивања прописа за директивама ЕУ кроз размену искустава и примера добре праксе.

Имајући у виду чињеницу да је предстојећа година у знаку обележавања стогодишњице од завршетка Првог светског рата, договорено је да ће обе стране радити на предлозима зајeдничког обележавања важних историјских догађаја.