Aa

Aa

Министар Ђорђевић ca амбасадорима Шведске и Норвешке на Сајму Ј=ДНАКИ

Министар Ђорђевић ca амбасадорима Шведске и Норвешке на Сајму Ј=ДНАКИ

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић заједно са амбасадором Краљевине Норвешке Арнеом Санесом Бјорнстадом и амбасадором Краљевине Шведске Јаном Лундином посетио је Сајам под геслом „Ј=ДНАКИ“, где су представљени сви сектори и установе у склопу Министарства, као и организације са којима ресорно министарсtво континуирано сарађује.

 

Министар је истакао да је циљ овог сајма подизање свести грађана да су сви који живе у Србији једнаки и равноправни и додао да је ово први, али не и последњи сајам у организацији Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.

 

„Као што и парола сајма „Једнаки“ каже, овим сајмом смо желели да покажемо да заиста сви грађани наше земље подједнако могу да учествују у свим друштвеним активностима и да једнако доприносе заједници, без обзира да ли припадају најстаријој групи грађана или су то особе са инвалидитетом“, поручио је министар.

 

Ђорђевић је рекао да му је драго што је посећеност сајма у оволиком броју јер то значи да је Министарство урадило праву ствар, а посебно му је задовољство што од ове године у којој су постављене рампе за све особе са инвалидитетом и они могу да посете сајам.

 

Амбасадор Норвешке Арне Бјорнстад истакао је да је сајам Једнаки омогућио да сви видимо како особе са инвалидитетом кроз њихове уметничке радове и наступе доприносе друштву и додао да је јако добро што се овај сајам дешава у време Сајма књига, и што је положај ове сале такав да посетиоци морају да прођу кроз њу. Посебно је био одушевљен штандом „Реци НЕ раду на црно“.

 

Амбасадор Шведске Јан Лундин рекао је да ово одличан пример како Србија и Министарство раде на пољу унапређивања права особа са инвалидитетом и осталих рањивих група,  и што Србија као и Шведска има високих амбиција у овој области и истакао да се нада да ће у будућности наше две земље наставити да сарађују и уче једна од друге.

 

Министар Ђорђевић и амбасадори Бјорнстад и Лундин приликом обиласка штандова Сајма „Ј=ДНАКИ“ упознали су се и са уметницом Дејаном Бачко, девојком која је рођена без горњих екстремитета чијим радовима су били одушевљени, а упознали су и Николу Радојловића, слепог момка који је недавно завршио Дипломатску академију са најбољим успехом, а запослен је у Министарству. Имали су прилику и да виде рукотворине и културно - уметнички програм наших најстаријих и најмлађих грађана као и разних удружења особа са инвалидитетом.