Aa

Aa

Министар Ђођевић се састао са шефом Мисије ОЕБС-а Андреом Орициом

Министар Ђођевић се састао са шефом Мисије ОЕБС-а Андреом Орициом

Читај ми

Министар Ђорђевић захвалио је Мисији ОЕБС-а на свим напорима који су досада уложени на спровођењу веома захтевних и стратешки важних пројекта...

 

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Зоран Ђорђевић, састао се данас са шефом Мисије ОЕБС-а у Републици Србији, амбасадором Андреом Орициом.

На састанку је било речи о оствареној сарадњи и активностима Мисије ОЕБС-а у Републици Србији. Поред остварене сарадње и актуелних пројеката које Министарство спроводи разговарано је и о модалитетима за даље унапређење сарадње.

Амбасадор Орицио је изразио спремност Мисије ОЕБС-а да буде активан и посвећен партнер Влади Републике Србије, као и да настави са пружањем помоћи и подршке Републици Србији где је то потребно. Посебно је похвалио напоре које Влада РС улаже у решавање проблема мигрантске кризе водећи рачуна о људским правима миграната, као и о потребама локалног становништва.

Министар Ђорђевић захвалио је Мисији ОЕБС-а на свим напорима који су досада уложени на спровођењу веома захтевних и стратешки важних пројекта од међународног интереса и пренео да ће Република Србија наставити да се понаша одговорно према мигрантској популацији. Посебно је нагласио значај питања родне равноправности и изразио наду да ће се у наредном периоду наставити са подршком пројектима у тој области. Такође, истакао је спремност и отвореност Министарства за све нове пројекте и предлоге.

На састанку је такође било речи о актуелним програмима и пројектима Мисије ОЕБС-а који се спроводе у Србији.

Саговорници су изразили наду да ће се партнерска сарадња наставити и додатно унапредити у будућности.