Aa

Aa

Минимална цена рада за 2021. износиће 32.126 динара

Минимална цена рада за 2021. износиће 32.126 динара

Минимална цена рада за 2021. износиће 32.126 динара

Читај ми

„Минимална цена рада за 2021. годину биће већа за 6,6 одсто и износиће 32.126 динара,  што значи да је и у време пандемије корона вируса Влада Србије успеле да повећа минималац за 2.000 динара у односу на прошлу годину“, саопштено је данас на конференцији након одржане 98. Редовне седнице Социјално – економског савета.  

 

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић рекао је да је ово повећање минималца резултат тимског рада синдиката, послодаваца и Владе Србије која је предлог за повећање дала у складу са тренутним могућностима.

 

„Показали смо да заиста можемо заједно да радимо и да остваримо конструктиван дијалог. Повећање минималца можда није онолико како смо очекивали, али нисмо никако могли да претпоставимо да ће нас задесити епидемија корона вируса. Наш циљ остаје исти, а то је да до 2025. године просечна плата буде 900 евра и пензија 440 евра. Ми тај план нећемо мењати и верујемо да га можемо остварити уколико будемо заједно радили", поручио је министар.

 

Ђорђевић је истакао да је и Влада Србије увек све радила на транспарентан начин и увек излазила у јавност са задацима и циљевима који су постављени на реалним основама, па тако и сада.

 

„Наставићемо и даље да тежимо ка томе да обезбедимо нова радна места и да се боримо за бољи економски положај наших грађана. Тешко да ће било где у свету, у току пандемије, бити повећање минималне цене рада, али Влада Србије је и то успела“, навео је министар и додао да се висина минималца приближила се за 1.000 динара минималној потрошачкој корпи у односу на прошлу годину