Aa

Aa

Меморандум о сарадњи са организацијом ,,Save the children“

Меморандум о сарадњи са организацијом ,,Save the children“

Читај ми

Државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, др Ненад Иванишевић, потписао је данас Меморандум о сарадњи са организацијом ,,Save the children“.


Иванишевић је истакао да ресорно министарство има дугогодишњу сарадњу са међународном невладином организацијом ,,Save the children“ и да се Меморандумом та сарадња наставља, посебно када је у питању ефикаснији систем заштите и подршка деци у процесу миграција. Државни секретар је још једном указао да деца у овом моменту чине око 30 одсто мигрантске популације у Србији и подсетио да се у сарадњи са Владом Швајцарске проширују капацитети за смештај малолетних миграната без пратње у Суботици, Нишу и Београду.
Невена Милутиновић из организације ,,Save the children“ је рекла да је Меморандум круна сарадње која је са Министарством за рад, запошљавање, борачка и социјална питања постојала и пре мигрантске кризе. Милутиновић је навела да ће Меморандум допринети да се ојачају капацитети стручњака у институцијама, као и да се обуче професионалци који ће пружати психо-социјалну помоћ малолетним мигрантима.