Aa

Aa

Меморандум о сарадњи са Међународном организацијом за миграције ,, ИОМ “

Меморандум о сарадњи са Међународном организацијом за миграције ,, ИОМ “

Читај ми

Државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, др Ненад Иванишевић, потписао је данас Меморандум о сарадњи са Међународном организацијом за миграције ( ИОМ ) за спровођење пројекта ,, Јачање капацитета и механизама за идентификацију и заштиту рањивих миграната на Западном Балкану”.


Иванишевић је истакао да ће се Меморандумом јачати систем заштите малолетних миграната без пратње, што је како је рекао веома важно. Он је подсетио да је Србија прва земља која је свим пружаоцима услуга социјалне заштите послала јасно обавезујућа упутства како треба поступати у случајевима када се појави малолетни мигрант.. Државни секретар је подвукао да ниједно дете није било остављено само и да су надлежни органи бринули о њима.
Шеф мисије Међународне организације за миграције, Лидија Марковић навела је да је потписивање Меморандума о сарадњи наставак заједничких активности и потврда партнерства између Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и ИОМ-а. ,, На изазове са којима се суочавају институције система у управљању мигрантском кризом , али и на проблеме са којима су суочени мигранти и избеглице затечени на мигрантској рути, можемо одговорити само заједнички”, поручила је Марковић.
Сарадња у оквиру споразума подразумеваће подизање капацитета система социјалне заштите кроз успостављање теренских тимова за подршку малолетним мигрантима без пратње.