Aa

Aa

Међународно стручно саветовање Удружења за радно право и социјално осигурање

Међународно стручно саветовање Удружења за радно право и социјално осигурање

Међународно стручно саветовање Удружења за радно право и социјално осигурање

Читај ми

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања спремно је за све изазове када је у питању радно право, а сарадња са струком је од великог значаја у превазилажењу тих изазова, истакла је министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања проф. др Дарија Кисић Тепавчевић првог дана XXIII Међународног стручног саветовања Удружења за радно право и социјално осигурање Србије, које се одржава на Златибору.

 

Проф.др Кисић Тепавчевић је нагласила да је допринос Удружења за радно право и социјално осигурање од великог значаја за унапређење радних и социјалних права, о чему сведочи и традиција од 23 године постојања и рада, и изразила пуну подршку раду Удружења. 

 

Како је додала, у агенди скупа на Златибору се налазе важна питања, почев од пандемије Ковид 19, рада од куће, специфичности обављања посла до других значајних питања, а у вези којих је неопходно чути и став струке. Министарство је током целе године имало веома интензивне активности у свим областима из своје надлежности, а све у циљу унапређења радних и социјалних права у Републици Србији. У наредном периоду те активности биће настављене и министарка је позвала представнике струке да дају свој допринос. 

 

Проф.др Дарија Кисић Тепавчевић,је први ресорни министар који је учествовао у раду овог саветовања. У раду Међународног саветовања Удружења за радно право и социјално осигурање Србије учествовала је и помоћница министра у Сектору за рад и запошљавање проф. др Сандра Грујичић.