Aa

Aa

Међународни дан социјалних радника

Међународни дан социјалних радника

Међународни дан социјалних радника

Читај ми

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања честитало је данас социјалним радницима у Србији Међународни дан социјалних радника, уз захвалност што свакодневно, безусловно пружају помоћ и подршку онима којима је она потребна.

 

Министарство указује да је јак и функционалан систем социјалне заштите један од важних стубова доброг функционисања државе, а да социјални радници представљају важну карику у том систему.

 

Унапређење система социјалне заштите и његов развој незамисливи су без главног партнера у том послу – социјалних радника, њиховог труда, рада, стрпљења, разумевања и емпатије за друге. 

 

Уз подршку Владе Републике Србије и Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, запослени у систему социјалне заштите дали су немерљив допринос у борби против пандемије Ковид 19 и очувању здравља корисника.  

 

Оснаживање система социјалне заштите и јачање капацитета запослених и унапређење њиховог положаја и у наредном периоду биће приоритет Министарства. 

 

Брига о сваком грађанину Србије и обезбеђивање боље и квалитетније могућности за све заједнички је циљ државе и запослених у систему социјалне заштите, што се може постићи само синергијом, разумевањем и преданим радом.