Aa

Aa

Мапирање потреба установа социјалне заштите

Мапирање потреба установа социјалне заштите

Читај ми

СУБОТИЦА - Одељење за међународну сарадњу, европске интеграције и међународне пројекте Министарства рада и социјалне политике сачиниће трогодишњи план потреба пружалаца услуга социјалне заштите који би могли бити финансирани из европских фондова и страних донатора, најавио је државни секретар Ненад Иванишевић.

Он је приликом данашње посете Градском удружењу за помоћ особама са аутизмом у Суботици најавио да ће се то одељење у наредном четворомесечном периоду бавити “мапирањем потреба” кроз посете оваквим удружењима и другим организацијама широм Србије.

Након тога, по његовим речима, ово одељење Министарства рада и социјалне заштите направиће трогодишњи план потреба које би могле бити финансиране од стране Европске уније и страних донатора.

“Суботица и сви добри пројекти које заједно реализујемо са локалном самоуправом, која је врло активна, имаће подршку министарства”, рекао је Иванишевић.

Он је прецизирао да сектор за особе са инвалидитетом, након ребаланса буџета, планира да помогне опремање сензорне собе овог удружења у износу од 300.000 динара, што ће по његовој оцени бити прва конкретна подршка министарства овом удружењу.

“Потрудићемо се да организујемо заједно са удружењем једну донаторску вечеру, где ћемо позвати и министра Вулина да дође и да подршку јер мислим да је то најбољи начин да се сви укључимо у помоћ овим удружењима”, рекао је Иванишевић, посебно наглашавајући улогу медија у упознавању шире јавности са активностима оваквих удружења.

Иванишевић је додао да ће се министарство трудити да помогне и Дому за децу ометену у развоју “Колевка” у Суботици.