Aa

Aa

Линија за пријаву рада на црно већ дала прве резултате

Линија за пријаву рада на црно већ дала прве резултате

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић и в.д. директора Инспектората за рад Стеван Ђуровић разговарали су са инспекторима из целе Србије о досадашњим постигнутим резултатима, као и о начинима за унапређење њиховог даљег рада.

 

Министар Ђорђевић захвалио је свим инспекторима на свему што су до сада урадили истакавши да сви заједно раде одличан посао који има велику корист за државу, али и за наше грађане.

 

„Пројекат „Реци НЕ раду на црно“ веома је битан за државу и њене грађане, али показује и велику одговорност према Краљевини Норвешкој, која је помогла у самој реализацији овог пројекта. Уколико добро урадимо овај пројекат сигуран сам да ће нам се отворити и многе друге опције за сарадњу“, рекао је Ђорђевић и истакао да ће се сарадња са скандинавским земљама наставити на разним пројектима, јер Србија има подршку скандинавских земаља у жељи да покуша да их копира у оним сферама где су оне најбоље.

 

“Ваш рад огледало је како се држава бори против сиве економије. Он мора бити видљив, а држава поносна на ваше резултате“, рекао је Ђорђевић.

 

В.Д. директора Инспектората за рад Стеван Ђуровић истакао је да је број 0800 300 307 за пријаву рада на црно, који је активиран пре само три дана, већ дао добре резултате. 

 

„За само два дана примљено је преко 580 позива, што значи да је медијска кампања која прати ову акцију показала прве резултате. Од 110 обрађених позива, за 47 има основа да инспекција рада изађе на терен и утврди право стање. У само две београдске опшине у једном дану, током 375 надозора, инспектори рада затекли су 137 радника која су радили на црно. Грађани постају свесни шта добијају борећи се против рада на црно, што и јесте циљ Министарства“, рекао је Ђуровић и додао да ће Инспекторат за рад наставити активан рад на сузбијању сиве економије редовним и ванредним контролама, 24 сата дневно.