Aa

Aa

Летња школа Академије младих лидера са инвалидитетом: Сваки грађанин да има једнаке шансе

Летња школа Академије младих лидера са инвалидитетом: Сваки грађанин да има једнаке шансе

Летња школа Академије младих лидера са инвалидитетом: Сваки грађанин да има једнаке шансе

Читај ми

Министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања проф. др Дарија Кисић, помоћница у Сектору за заштиту особа са инвалидитетом Биљана Барошевић и председник општине Ириг Тихомир Стојаковић отворили су у Врднику Летњу школу Академије младих лидера са инвалидитетом, где је министарка Кисић истакла да сваки грађанин Србије треба да има једнаке шансе и да инвалидитет не сме да буде баријера.

 

„Ви сте својим знањем и снагом показали колико можете, а ваша енергија је заиста покретачка. Хвала вам што нас тиме мотивишете да радимо још боље и више, да вас подржимо и будемо ветар у леђа за све ваше циљеве и снове“, рекла је Кисић.

 

Проф. др Кисић је нагласила да ће Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и даље подржавати активности особа са инвалидитетом, које сваку пружену шансу искористе на најбољи начин.

 

Подсећајући да су зимске и летње школе младих лидера са инвалидитетом постале традиционалне, министарка Кисић је навела да је на њима сваке године све више полазника, што је доказ њихове жеље да се усавршавају и напредују.

 

Мото овогодишње Летње школе Академије младих лидера са инвалидитетом, коју организује Национална организација особа са инвалидитетом Србије уз подршку Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, је „Млади за европску годину младих“. Председница НООИС-а Татјана Стојшић Петковић захвалила је Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања на подршци и заједничком раду на побољшању положаја особа са инвалидитетом, наводећи да се заједничким снагама могу постићи још бољи резултати.

 

Оснивач и управитељ фондације „Хумана срца“ Данијела Василијевић рекла је да та фондација има за циљ да младима и особама са инвалидитетом помогне да квалитет њиховог живота буде још бољи и да буду равноправни чланови друштва и државе. Василијевић је навела да ће фондација „Хумана срца“, уз подршку Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и Сектора за заштиту особа са инвалидитетом, у наредном периоду реализовати едукације у основним школама и да ће у те едукације бити укључене и особе са инвалидитетом, посебно деца и млади.

 

Председник општине Ириг Тихомир Стојаковић рекао је да је почаствован што се баш у Иригу, који је увек уз особе са инвалидитетом, одржава ова школа, да ће  та општина подржати и наредне активности у оквиру Летње школе Академије младих лидера особа са инвалидитетом и у партнерству са државом и у будућем периоду стварати Србију без баријера.