Aa

Aa

Лакић - Кадињача један од трајних симбола нашег националног карактера

Лакић - Кадињача један од трајних симбола нашег националног карактера

Лакић - Кадињача један од трајних симбола нашег националног карактера

Читај ми

В.д. помоћника министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Сања Лакић предводила је државну церемонију обележавања 82. годишњице од Битке на Кадињачи.

 

Лакић је подсетила да су припадници батаљона Посавског одреда, Орашке чете 2. шумадијског одреда, у потпуно неправедној борби против фашизма и нацизма, положили своје животе за слободу и за више циљеве.

„Животи баш тих људи, тих див - јунака су нам и данас инспирација у новим борбама са којим се суочавамо у очувању нашег Косова и Метохије, да останемо храбри, да останемо одлучни, а да нам очување наше Србије и очување српског народа, где год да живи, буде апсолутни приоритет“, истакла је у свом обраћању Лакић на обележавању Битке на Кадињачи, у оквиру Спомен-комплекса код Ужица.

 

Помоћник министра је нагласила да је Кадињача један од трајних симбола националног карактера, а да је српски народ увек био слободарски и на правој страни историје.

 

Лакић је одала почаст и положила венац код спомен-костурнице херојима Кадињаче. Венце су положили и представници Министарства одбране и Војске Србије, представници Града Ужица, представници СУБНОР-а Србије, представници других борачких удружења и удружења за неговање традиција ослободилачких ратова Србије и грађани.