Aa

Aa

Квалитет социјалних услуга у Милановцу биће увећан

Квалитет социјалних услуга у Милановцу биће увећан

Читај ми

ГОРЊИ МИЛАНОВАЦ - Министарство рада, запошљавања, борачаких и социјалних питања, у протекле две године, издвојило је 2,88 милиона динара за развој институција социјалне заштите у Горњем Милановцу, а ове године, први пут обезбеђена су трансферна средства за развој социјалних услуга у заједници и тај град је добио 3,55 милиона динара, изјавио је данас ресорни министар Александар Вулин.

“Дакле, грађани Горњег Милановца могу са сигурношћу да очекују да ће квалитет услуга социјалне заштите у њиховом граду бити само увећан и знам да ће локална самоуправа радити на томе и из свог буџета, али и из буџета Републике Србије, а ово је веома значајно, јер локална самоуправа мора да зна да ће идуће године и наредних година, Република Србија обезбедити трансферна средства за развој услуга у заједници”, рекао је Вулин пре састанка са руководством локалне самоуправе.

Истакао је да је за Министарство рада, које се бави заштитом свих којима је помоћ потребна, јако важно да има добру комуникацију и са окружним властима, али и са локалним самоуправама, јер сматра да заједно заиста може пуно ствари да се промени.

“Као што се већ види, то и чинимо”, рекао је министар и додао да је у Горњем Милановцу да покаже колико добра пракса може да буде у том граду, или у било ком другом делу Србије и да покаже да не постоје мале или велике локалне самоуправе, мале или велике општине, већ постоје само општине које се боре, раде и оне које то не чине.

“Министарство рада не може да буде успешно, нити може да спроведе оно што од њега очекују грађани Србије, уколико нема добру комуникацију и са послодавцима и са синдикатима, окружним властима и локалним самоуправама”, рекао је Вулин.

Начелник Моравичког округа Слободан Јоловић навео је да је привреда Горњег Милановца једна од бољих у Моравичком округу, те да је стопа незапослености у том граду нешто мања него у Чачку, Ивањици и Лучанима и да у наредном периоду стоје сложени задаци који се тичу пре свега покретања производње у некада великим друштвеним колективима, који су запошљавали више од 1.000 радника.

“Мислим да ћемо заједничким напорима, са владом, поштујући мере економске политике, а пре свега, залагањем нових руководстава у све четири локалне самоуправе, успети да питања незапослености решавамо онако како то и наши суграђани од нас очекују”, рекао је Јоловић, захваљујући министру на, како је рекао, шестој посети Моравичком округу за последњих годину и по дана.

Председник општине Горњи Милановац Дејан Ковачевић изразио је задовољство што је министар Вулин дошао у прву посету његовој општини након промене власти и рекао да сматра да ће наставити јако добру сарадњу, као што је била и у претходном периоду.