Aa

Aa

Корисницима Геронтолошког центра Нови Сад обезбеђен одлазак на Фрушку Гору

Корисницима Геронтолошког центра Нови Сад обезбеђен одлазак на Фрушку Гору

Корисницима Геронтолошког центра Нови Сад обезбеђен одлазак на Фрушку Гору

Читај ми

На иницијативу Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, а у договору са градоначелником Новог Сада Милошем Вучевићем и уз дозволу епидемиолога, корисницима Геронтолошког центра Нови Сад биће обезбеђено да једном недељно бораве на Фрушкој Гори.

 

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић истакао је да су надлежни у овој установи поступали су у складу са свим мерама Кризног штаба за спречавање ширења корона вируса. Он је рекао да су због епидемије корона вируса, од марта месеца, сви корисници дома били у установи, а с обзиром на то да немају двориште кретали су се само унутар зграде и боравили на терасама. 

 

„Веома је битно да наши најстарији удишу свеж ваздух, изађу на сунце и да се што више крећу, што им је због епидемије корона вирус онемогућено. Зато смо одлучили да се једном недељно организује посебан аутобус који ће на Фрушку Гору превозити само кориснике овог дома, уз поштовање свих епидемиолошких мера. Надамо се да ће корисницима ово значити и да ће им тако бити лакше да поднесу одвојеност од својих најближих и ограниченост кретања“, рекао је Ђорђевић.

 

Министар је истакао да је сарадња Министарства и Града Нови Сад увек била на одличном нивоу и да му је изузетно драго што је градоначелник Вучевић и овог пута то доказао, препознавши колики је значај ове иницијативе за наше најстарије грађане.  

 

„Захвални смо на подршци градоначелнику Новог Сада који је нашу иницијативу одмах прихватио. Ово је још један доказ да се заједничком сарадњом институција на свим нивоима све може постићи на бржи, лакши и бољи начин и томе треба да тежимо и у будућности“, истакао је министар,