Aa

Aa

Контејнери за мигранте у Суботици и Кањижи

Контејнери за мигранте у Суботици и Кањижи

Читај ми

СУБОТИЦА - Влада Републике Србије, у сарадњи са донаторима, поставиће контејнере за смештај миграната у Суботици и Кањижи, најавио је државни секретар у Министарству рада, запошљавања, борачких и социјалних питања Ненад Иванишевић.

Он је на напуштеној Циглани, где бораве мигранти, приликом уручења хуманитарне помоћи најавио да ће контејнери у Суботици бити постављени у сарадњи са донатором из Немачке, а у Кањижи у сарадњи са донатором из Швајцарске.

Према његовим речима, мигранти ће у тим контејнерима моћи да спавају и да се окупају, биће присутно и медицинско особље, док ће Фонд за отворено друштво платити нове преводиоце.

Иванишевић је додао да је у Кањижи стигло одобрење Министарства правде за коришћење зграде старог суда, док ће одређени број контејнера бити постављен и у дворишту полицијске станице, како би се побољшали и услови за оне мигранте који се реадмисијом враћају у Кањижу.

Намера надлежних, према његовим речима, јесте да се мигрантима омогући континуирано снабдевање потрепштинама.

“Данас су они овде, сутра ће бити неки други људи, али је једно сигурно – ова река избеглица која иде ка земљама ЕУ неће престати. Србија не може да затвори очи. Ово се дешава. Србија није затварала очи ни ’56-те, ни ’92-ге, ни ‘99-те године, па неће ни 2015. Влада ће учинити све да ови људи осећају да су у Србију добродошли и да неће имати никаквих проблема”, казао је Иванишевић.