Aa

Aa

Компанија Wacker Neuson Крагујевац д.о.о пример доброг пословања

Компанија Wacker Neuson Крагујевац д.о.о пример доброг пословања

Компанија Wacker Neuson Крагујевац д.о.о пример доброг пословања

Читај ми

Компанија Wacker Neuson Крагујевац д.о.о, која у Србији послује 15 година и запошљава велики број радника, представља одличан пример пословања, који српску привреду чини још успешнијом и јачом, поручила је министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања проф. др Дарија Кисић на обележавању јубилеја ове компаније. 

 

„Поносна сам што имамо фабрике као што је ова, која је одличан пример добре праксе у свим сегментима пословања. Од почетка рада до данас удвостручен је број запослених и то је пут којим желимо да Србија иде и какав заступа Влада Републике Србије – довођење нових инвеститора, нова радна места, повећање стопе запослености“, рекла је Кисић.

 

Министарка Кисић је навела да је ова компанија изузетан пример и када је у питању  повећање производног капацитета и укључивање осетљивих и најрањивијих група на тржишту рада. „Данас сам имала част и привилегију да причам са женама заваривачицама, које су се показале као изузетно одговорне и успешне у овом послу и које су показале да пол није никаква баријера за обављање било какве врсте послова“, додала је Кисић.

 

Проф. др Кисић је указала и на допринос ове компаније у запошљавању припадника ромске популације, као и у едукацији и образовању кадрова, будући да је пионир дуалног образовања у Крагујевцу.

 

Кисић је нагласила да је у последњих годину дана стопа незапослености у Граду Крагујевцу смањена за 15 одсто и да је од почетка године закључно са данашњим даном евидентирано 3.226 случајева запошљавања у овом граду.  

 

Компанија Wacker Neuson Крагујевац д.о.о. је део интернационалне групе Wacker Neuson SE из Минхена, која се бави производњом грађевинских машина и целокупне машинске опреме за грађевинску индустрију. 

 

Директор ове компаније Бранко Илић изјавио је да компанија свој раст и развој дугује запосленима, пре свега мајсторима заваривачима и одличним инжењерима и другим стручњацима, као и уверењу групе Wacker Neuson у одрживост и будућност инвестирања у Србију и Крагујевац. 

 

Министарка Кисић је са руководством компаније и градоначелником Крагујевца Николом Дашићем обишла градилиште нове фабрике Wacker Neuson Крагујевац д.о.о, чија је изградња почела у фебруару ове године.