Aa

Aa

Комби возило за 24 удружења особа са инвалидитетом на територији јужног Баната

Комби возило за 24 удружења особа са инвалидитетом на територији јужног Баната

Комби возило за 24 удружења особа са инвалидитетом на територији јужног Баната

Читај ми

Министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања проф. др Дарија Кисић Тепавчевић присуствовала је у Панчеву потписивању уговора о донацији комби возила између компаније Моцарт и Друштва за помоћ ментално недовољно развијеним особама и уручењу тог возила, и том приликом истакла да Министарство свакодневно пружа подршку особама са инвалидитетом. 

 

Уручењу комби возила присуствовала је и помоћница министра у Сектору за заштиту особа са инвалидитетом Биљана Барошевић.

 

„Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања је од 2019. године  покренуло низ активности у оквиру кампање Србија без баријера. Трудимо се да сваки дан стварамо Србију без баријера, земљу једнаких могућности за све своје грађане“, навела је Кисић Тепавчевић.

 

Министарка Кисић Тепавчевић је нагласила да ће набавка комби возила, које ће користити 24 удружења особа са инвалидитетом са територије јужног Баната, значајно повећати и побољшати квалитет живота особа са инвалидитетом. 

 

Министарство, према речима Кисић Тепавчевић, континуирано подржава рад ових удружења, којима је током ове године определило више од 27 милиона динара, којима је, поред осталог, финансирана реконструкција и опремање удружења. Највећи и најзначајнији пројекат су два дневна боравка за децу са инвалидитетом у Алибунару и у Белој Цркви, чије се отварање очекује следеће године.  

 

Проф. др Кисић Тепавчевић је захвалила компанији Моцарт на донацији комби возила, наводећи да је та компанија на овај начин подржала удружења особа са инвалидитетом, којима је комби возило од изузетног значаја за свакодневно функционисање. „Заједно стварамо Србију без баријера“, поручила је Кисић Тепавчевић. 

 

Директор корпоративних комуникација компаније Моцарт Борјан Поповић рекао је да се Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, кроз кампању „Србија без баријера“, свакодневно труди да свим грађанима Србије обезбеди приступачно окружење и да особама са инвалидитетом олакша свакодневни живот, те да ће та компанија и у будуће подржавати особе са инвалидитетом, кроз овакве и сличне активности. 

 

Компанија Моцарт обезбедила је више од 4 милиона динара за набавку специјализованог комби возила за особе са инвалидитетом, које ће користити 24 удружења особа са инвалидитетом са подручја Јужнобанатског округа.  

 

Градоначелник Панчева Александар Стевановић истакао је да ће комби возило бити од велике користи удружењима особа са инвалидитетом, захвалио је Министарству и компанији Моцарт на подршци и нагласио да је састанак са министарком Кисић Тепавчевић био конструктиван и да се разговарало о даљем унапређењу и побољшању положаја особа са инвалидитетом у наредном периоду. 

 

Начелница Јужнобанатског управног округа Марина Томан пренела је поздраве и захвалност свих удружења особа са инвалидитетом са подручја јужног Баната на донацији возила, као и на подршци коју Министарство континуирано пружа како удружењима, тако и институцијама. 

 

Томан је додала да је јужни Банат најбољи пример како заједнички стварамо Србију без баријера.