Aa

Aa

Кисић Тепавчевић за Дневник 2 РТС: Вакцинација нема алтернативу

Кисић Тепавчевић за Дневник 2 РТС: Вакцинација нема алтернативу

Кисић Тепавчевић за Дневник 2 РТС: Вакцинација нема алтернативу

Читај ми

Министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и чланица Кризног штаба за сузбијање Ковид 19 проф. др Дарија Кисић Тепавчевић позвала је грађане да се вакцинишу, указала да постоје мере које су на снази и поручила да вакцинација нема алтернативу.

 

Кисић Тепавчевић је у Дневнику РТС-а нагласила да je погрешно да се у овом моменту говори као да не постоји ниједна мера у борби против корона вируса и навела да су то мере које важе на уласку у земљу, као и оне за све затворене просторе, за тржне центре, школске и предшколске установе

 

Упитана треба ли ли очекивати рестриктивније мере, рекла је да је ту одговор врло једноставан - вакцинација, вакцинација и вакцинација.

 

„Нема алтернативе за вакцинацију. Ми итекако имамо мере које су на снази, имамо инспекције које су на терену по читавој Србији, али немамо полицајце за сваког од нас. Имамо пораст броја вакцинисаних, али немојте да дочекамо да нам се неки члан породице разболи или не дај боже умре да би били свесни колико је вирус опасан. Апелујем на све грађане да се вакцинишу, јер једино вакцинација спашава животе", поручила је Кисић Тепавчевић.

 

Што се тиче социјалних установа и домова за старе, Кисић Тепавчевић је навела да је у овом моменту код 302 особе потврђено присуство вируса. 

 

"Ради се о најстаријим суграђанима, са хроничним болестима, али који су углавном вакцинисани и управо због тога имају благе форме болести", истакла је Кисић Тепавчевић.