Aa

Aa

Кисић Тепавчевић: Транспарентан поступак израде новог законског решења

Кисић Тепавчевић: Транспарентан поступак израде новог законског решења

Кисић Тепавчевић: Транспарентан поступак израде новог законског решења

Читај ми

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања потпуно је отворено за сва мишљења када је у питању будући закон који ће регулисати ангажовање сезонских радника у области пољопривреде, шумарства, грађевинарства, туризма и угоститељства и помоћи у кући, изјавила је министарка проф. др Дарија Кисић Тепавчевић.

 

Кисић Тепавчевић је на трибини у Дому омладине, коју је организовао портал Машина на тему новог законског решења у овој области, рекла да Радна група коју је формирало Министарство ради на изради нацрта закона и да је тај процес потпуно транспарентан.

 

„Још увек не постоји нацрт овог закона, али добро је да причамо и да се чујемо. Будите убеђени да из Министарства неће изаћи ниједан закон који неће бити на корист радника. Потпуно смо отворени за сва мишљења и све што је у оквиру закона и што има смисла итекако ћемо уважити“, рекла је Кисић Тепавчевић.

 

Министарка Кисић Тепавчевић је навела да је имала на десетине састанака са члановима радне групе и да је било доста побољшања на тексту будућег закона.

 

Кисић Тепавчевић је казала и да је Министарство покренуло процесе формирања радних група за израду неколико нацрта закона и да је реч о законима о радним праксама, о социјалном предузетништву, о волонтирању и о штрајку.