Aa

Aa

Кисић Тепавчевић са децом полазницима фудбалског кампа Деки 5

Кисић Тепавчевић са децом полазницима фудбалског кампа Деки 5

Кисић Тепавчевић са децом полазницима фудбалског кампа Деки 5

Читај ми

Министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања проф. др Дарија Кисић Тепавчевић посетила је фудбалски камп Деки 5, који се ове године одржава на Дивчибарима, а на којем учествују и деца са различитим врстама инвалидитета.

 

Фудбалски камп Деки 5 основао је 2018. године Дејан Станковић, прослављени српски фудбалер и репрезентативац Србије, а Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања je, у партнерству са Клубом малог фудбала Мунгоси Земун, покренуло иницијативу да на кампу учествују и деца са различитим врстама инвалидитета.

 

Камп је намењен деци са територије целе Србије и има за циљ да подстакне код полазника свеобухватан развој личности кроз седмодневни боравак и дружење са вршњацима, буђење такмичарског духа, фудбалску обуку, али и добијање корисних информација из других области (психологија, здрава исхранa).

 

Брига о деци је један од приоритета Министарства, а деца са инвалидитетом морају да имају исте могућности као и остала деца, за шта се ресорно министарство активно залаже, нагласила је министарка Кисић Тепавчевић.

 

Кисић Тепавчевић је истакла задовољство због изузетне сарадње Министарства и Клуба малог фудбала Мунгоси, у оквиру којег постоји секција за рад са децом са инвалидитетом и сметњама у развоју. 

 

Овај клуб велику важност придаје инклузији и интеграцији деце и тиме доприноси њиховом срећном детињству, што је управо обавеза нас одраслих, нагласила је министарка Кисић Тепавчевић.

 

Кисић Тепавчевић је навела да учешће на познатом и еминентном спортском кампу умногоме доприноси унапређењу не само физичког, већ и менталног здравља деце са инвалидитетом, и подсетила да једино заједничким ангажовањем можемо нашој деци да обезбедимо безбрижно детињство и здраво одрастање.

 

Како је истакла, Министарство, у партнерству са организацијама које окупљају особе са инвалидитетом, наставља са реализацијом кампање „СРБИЈА БЕЗ БАРИЈЕРА”, како би заједно допринели унапређењу друштва и државе у којој ће сви грађани имати једнаке могућности.