Aa

Aa

Кисић Тепавчевић: Држава цени грађане који се савесно односе према свом и здрављу свог народа

Кисић Тепавчевић: Држава цени грађане који се савесно односе према свом и здрављу свог народа

Кисић Тепавчевић: Држава цени грађане који се савесно односе према свом и здрављу свог народа

Читај ми

Стимулација за све који су се вакцинисали у износу од 3.000 динара је подстицај и показатељ да држава цени грађане који су савесни, истакла је министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и чланица Кризног штаба за сузбијање Ковид 19 проф. др Дарија Кисић Тепавчевић.

 

„То није награда, то је једна врста подстицаја и једна врста показатеља да држава итекако цени што се савесно односите према свом здрављу и здрављу свог народа, а то се све ради са циљем да се што пре вратимо нормалним токовима“, нагласила је Кисић Тепавчевић  у емисији „Усијање дана“ на ТВ Курир.

 

Како је додала, државе на различите начине покушавају да мотивишу грађане, а то раде и компаније за своје запослене, јер желе да им радници буду здрави и да могу да раде.

 

Кисић Тепавчевић је навела да је кључна реч у борби против вируса колектив, због чега свако од нас мора да схвати да је битна карика у том ланцу, без које се не може победити вирус.

 

„Уколико не вакцинишете себе представљате опасност за своју околину. Имамо све на дохват руке, све елементе који су потребни да победимо вирус – доступну и бесплатну вакцину“, нагласила је Кисић Тепавчевић.

 

Проф. др Кисић Тепавчевић је наглсила да је Србија постигла велики успех у вакцинисању становништва, будући да је дато преко 3,5 милиона доза вакцина и да је више од 1,5 милиона људи комплетно имунизовано.

 

Кисић Тепавчевић је рекла и да је у Београду готово 50 одсто грађана примило макар једну дозу вакцине, а сваки трећи грађанин је комплетно вакцинисан. 

 

У групи од 65 до 74 године две трећине грађана у Београду је вакцинисано, додала је Кисић Тепавчевић.

 

„То су одлични резултати, али да ли смо могли боље у условима када нам је све доступно и бесплатно, када можемо да бирамо, да, јесмо. Мађарска нас је претекла, иако нема толики број вакцина у односу на број становника. Око 40 одсто грађана Мађарске је добило бар једну дозу вакцине, код нас је тај број 33. Морамо да будемо бржи и ефикаснији“, навела је Кисић Тепавчевић.