Aa

Aa

"Кикини дани" у Ужицу

"Кикини дани" у Ужицу

"Кикини дани" у Ужицу

Читај ми

У организацији Удружења дистрофичара Златиборског округа, а уз подршку Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Сектора за заштиту особа са инвалидитетом организована је манифестација "Кикини дани". Ова манифестација се одржава у Ужицу од 2014. године као сећање на младу активистикињу овог удуржења Тијану Петровић Кику која је преминула 2013. Године.

 

У препуној сали Ужичког позоришта у оквиру колажног програма манифестације представили су се пријатељи и сарадници Удружења: Ученици основне школе за децу ометене у развоју "Миодраг В. Матић", корисници Дневног боравка за децу и младе са инвалидитетом, чланови удружења МНРО "Анђели", чланови Међуопштинског удружења слепих и слабовидих Златиборског округа Ужице и Међуопштинске организације глувих и наглувих Златиборског округа, Предшколске установе Ужице и Удружење аматерског позоришта "Инат" и "Глас".

 

 Манифестацију је пратила и додела награде на медијском конкурсу о објављеним тв прилозима, радио, интернет и новинарским чланцима о животу особа са инвалидитетом.

 

 За ученике средњих школа додељене су награде за најбоље на литерарном конкурсу на тему "Ниси сам под овим небом".
Основци из узичких школа исказали су свој таленат на ликовном конкурсу на тему: " Бољи свет је могућ". Најбољима за прва три места додељене су награде, а најбољих дванаест радова биће на календарима Удружења дистрофичара за 2024. годину

 

У име Сектора за заститу особа са инвалидитетом догађају је присуствовала Јулијана Станисављевић.