Aa

Aa

Јаблановић: Инцидент у Гораждевцу последњи аларм

Јаблановић: Инцидент у Гораждевцу последњи аларм

Читај ми

ГОРАЖДЕВАЦ - Државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Јаблановић оценио је да јутрошњи инцидент у Гораждевцу има дубљу и тежу позадину.

"Мислим да они који су ноћас порушили споменик деци која су на правди Бога убијена поред реке Бистрице не мисле добро ни деци која данас шетају Гораждевцем ни старим људима који овде живе. Њима смета Србија и српски народ на овом простору и они желе да ту причу једном за свагда заврше", подвукао је Јаблановић, некадашњи шеф Српске листе у косовском парламенту.

Он је упозорио и да је ово "последњи аларм, последњи позив привременој влади у Приштини, премијеру Иси Мустафи да се пробуде и да одреагују како би починиоци овог злочина били пронађени".

Јаблановић је рекао да ће Министарство за рад у чије име је данас дошао, пружити сву потребну помоћ у смислу социјалне заштите и сваке друге помоћи која преко овог Министарства може да буде пружена српском становништву у овом крају.

"Наше ће очи бити упрте посебно у овај део територије Републике Србије. Али одговорност за злочин који се ноћас десио имају искључиво премијер, министар полиције и председница Косова. На њима је да спрече да се Срби на простору Метохије прогањају и да не могу мирно да спавају у својим домовима. Посебна је трагедија та што се неко дрзнуо поново да убије дечаке убијене поред Бистрице 2003. године тако што им је порушио споменик", рекао је Јаблановић, додајући да ће споменик бити обновљен и да ће Србија уз овај народ остати до краја.
У посети Гораждевцу са Јаблановићем боравио је и председник Српске листе Славко Симић.