Aa

Aa

Иванишевић: У Шиду ситуација са мигрантима стабилна

Иванишевић: У Шиду ситуација са мигрантима стабилна

Читај ми

Државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, др Ненад Иванишевић, посетио је данас општину Шид где је разговарао са председником општине, Предрагом Вуковићем. Након тога, Иванишевић је у Шиду присуствовао и састанку Саветa за безбедност на коме је главна тема била тренутно стање са мигрантима у тој локалној самоуправи.


Ненад Иванишевић је рекао да је договорено да се изврши алокација миграната са одређених локација јер је, како је навео, безбедност грађана на првом месту и држава неће допустити да њихова безбедност буде доведена у питање. Ресорно министарство ће подржати локалну самоуправу у настојању да се ситуација са мигрантима одржи стабилном. Државни секретар се захвалио грађанима Шида на разумевању и упутио извињење уколико су доживели одређене непријатности.
Председник општине Шид, Предраг Вуковић, је истакао да су на састанку донети конкретни закључци и да je подржана идеја о алокацији миграната, као и то да се у прихватним центрима Адашевци и Принциповац појача кућни ред ради даљег одржавања реда и мира у тим центрима.