Aa

Aa

Исплата јануарских пензија са увећањем од 5,4 одсто

Исплата јануарских пензија са увећањем од 5,4 одсто

Исплата јануарских пензија са увећањем од 5,4 одсто

Читај ми

У складу са Законом о ПИО, свим пензионерима су увећане пензије, а око милион и по пензионера из категорије запослених данас је добило први део увећаних јануарских пензија. 

 

Други део овако увећаних јануарских пензија за ову категорију пензионера биће исплаћен 25. фебруара, док су пензионерима самосталних делатности увећане пензије за јануар исплаћене 4. фебруара, а војним и пољопривредним пензионерима 6. фебруара 2020. године. 

 

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић истакао је да држава води одговорну политику према пензионерима и да ће се наставити са растом пензија и у наредном периоду. 

 

„Боља будућност очекује наше најстарије грађане пензионере. Приликом представљања плана ,,Србија 2025“ наш председник Александар Вучић је рекао да ће пензије бити 440 евра. Свакодневно радимо на томе како бисмо испунили обећање и обезбедили бољи материјални положај пензионерима“, рекао је министар Ђорђевић. 

 

У складу са Законом о ПИО, свим пензионерима, без обзира на висину пензије и врсту права, од 1. јануара 2020. године пензије су увећане за 5,4 одсто. Осим пензија у истом проценту од 1. јануара увећане су и новчане накнаде за негу и помоћ другог лица, за телесно оштећење и за погребне трошкове.