Aa

Aa

Инспекцијска контрола неопходна, инспектора мало

Инспекцијска контрола неопходна, инспектора мало

Читај ми

УЖИЦЕ- Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин заложио се данас у Ужицу за појачану инспекцијску контролу, посебно након проглашене епидемије салмонеле у Дому за старе у Чачку.

Вулин је новинарима рекао да у Србији има 175 домова за старе, а да у укупно има 10 инспектора од којих су три у Војводини.

"Наша иснпекција и поред тога урадила је прошле године више контрола него у претходних 10 година и затворила 22 илегална дома за старе", подсетио је министар.

Министар очекује да ће инспекција данас обавити контролу чачанског Дома за старе где је пет особа умрло од епидемије салмонеле, те да ће по добијању налаза завршну реч о томе како је до тога дошло дати Министарство за рад.

Подсетио је да је Дом у Чачку имао дозволу за рад, али и да је већ био затваран на 30 дана због одређених пропуста у раду.

Указао је, међутим, да је велики проблем то што све контроле нису у надлежности Министарства рада.

“Квалитет хране не контролишу наше инспекције и мислим да неким будућим законским решењима треба све контроле објединити у једном министарству, како би се непрекидно контролисале тако важне институције”,нагласио је Вулин.