Aa

Aa

Инклузивни џудо - џудо за све

Инклузивни џудо - џудо за све

Инклузивни џудо - џудо за све

Читај ми

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања увек ће подржавати активности које су усмерене на унапређење квалитета живота особа са инвалидитетом и изградњу Србије без баријера, истакла је ресорна министарка проф. др Дарија Кисић, која је са помоћницом у Сектору за заштиту особа са инвалидитетом Биљаном Барошевић у Ковачици, разговарала са младим особама са инвалидитетом које тренирају џудо, њиховим родитељима и тренерима.

 

Инклузивном џудо тренингу присуствовали су и начелница Јужнобанатског управног округа Марина Томан и председник Општине Ковачица Јарослав Хрубик.

 

 „Да препреке за особе са инвалидитетом не постоје уверили смо се много пута, па и данас. Ви сте пример да када се нешто искрено жели, то се може и остварити. Драго ми је што је Удружење ,Плави анђео' из Ковачице препознало колико је значајно да се и ви активно бавите спортом“, навела је Кисић.

 

Министарка Кисић је истакла да је бављење спортом веома важно за сваког човека, за његово боље физичко и ментално здравље и да је ово најбољи начин да се особама са инвалидитетом да подстрек да се активно баве спортом и да спорт буде део њихове свакодневнице. 

 

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања - Сектор за заштиту особа са инвалидитетом континуирано подржава рад Удружења „Плави анђео“, које спроводи пројекат „Инклузивни џудо – џудо за све“ и за њихове активности до сада је определило близу 3 милиона динара.