Aa

Aa

Иницијатива за социјалну димензију европских интеграција

Иницијатива за социјалну димензију европских интеграција

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић потписаo je Меморандум о сарадњи са председником немачке хуманитарне организације АСБ, Кнутом Флекенштајном.

 

Меморандумом је успостављена сарадња на пројекту „Иницијатива за социјалну димензију европских интеграција“.

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, као представник Републике Србије, прави избор 15 социјално девастираних општина из руралних средина. Задатак сваке општине ће бити да изложи по три пројекта појединачне вредности до 50.000 еура са релевантним темама.

 

„Након прошлогодишње иницијативе о јачању сарадње Србије и Европске уније у домену социјалне заштите и евентуалног отварања нових фондова Европске уније, овим Пројектом се то наставља и то кроз заједничко јачање земаља Западног Балкана.

 

Захваљујући сарадњи са нашим партнером немачком хуманитарном организацијом АСБ у прилици смо да поред нашег систематског рада на унапређењу система социјалне заштите, ојачамо 15 девастираних општина у Србији, пружимо шансу да искажу своје потребе и недостатке и касније имплементацијом осете значајан напредак.

 

Република Србија и министарство на чијем сам челу наставиће рад на унапређењу система социјалне заштите и побољшању квалитета пружања социјалних услуга“, рекао је Ђорђевић.

 

Министар се посебно захвалио немачкој страни на жељи да помогне Србији у 15 социјално девастираних општина из руралних средина, што и јесте циљ Владе Републике Србије да све општине буду подједнако развијене.