Aa

Aa

Хочевар благословио Одлуку Владе Србије да 2020. буде Година солидарности и сарадње

Хочевар благословио Одлуку Владе Србије да 2020. буде Година солидарности и сарадње

Хочевар благословио Одлуку Владе Србије да 2020. буде Година солидарности и сарадње

Читај ми

Одлуку Владе Србије да 2020. година, на предлог Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, буде проглашена Годином солидарности и сарадње, благословио је и надискуп београдски Станислав Хочевар након састанка са министром за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зораном Ђорђевићем.

 

Министар Ђорђевић истакао је значај међусобне солидарности и сарадње посебно у време епидемије болести COVID – 19 изазване вирусом SARS – CoV-2, са којом се бори цео свет, па и Србија.

 

„Без обзира на веру и националност, у Србији сви треба да будемо једни уз друге, да поштујемо различитости и пружамо помоћ и подршку онима којима је потребна, како би из ове ситуације у којој се тренутно налазимо изашли са што мање последица. Наравно, међусобну солидарност и сарадњу не смемо заборавити ни када пандемија прође, већ се трудити да се на тим принципима наше друштво увек заснива, тако ћемо сигурно остварити много боље резултате у свим областима“, рекао је Ђорђевић.

 

Министар је подсетио да је Одлуку Владе да 2020. буде Година солидарности и сарадње раније благословио и патријарх српски Иринеј.

 

Према његовим речима, Србија је показала висок степен хуманости и људскости у борби против корона вируса. Како каже, важно је да се сарадња између државних органа, стручних, хуманитарних и струковних организација и удружења константно унапређује.

 

„Наставићемо да се водимо политиком председника Александра Вучића, а то је да стварамо друштво у ком су солидарност и омогућавање једнаких права и могућности за све грађане на највишем нивоу“, нагласио је министар.

 

Хочевар је захвалио министру на посети и похвалио предлог Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања као и Владу Републике Србије, да се Генералној скупштини Уједињених нација упути иницијатива да се на 75. редовном заседању, које почиње у септембру 2020. године, усвоји Резолуција којом би се 2020. година прогласила за годину сарадње и солидарности на међународном нивоу.

 

„Како је написао папа Фрањо, пружи руку сиромашном, то је дивна порука коју бих послао свим грађанима“, закључио је надискуп београдски.

 

Овом приликом договорено је да се у заједничкој организацији у наредном периоду реализују догађаји у циљу подршке и промоције Године солидарности и сарадње.