Aa

Aa

Финалима лига у шаху и стрељаштву обележен Међународни дан особа са инвалидитетом

Финалима лига у шаху и стрељаштву обележен Међународни дан особа са инвалидитетом

Финалима лига у шаху и стрељаштву обележен Међународни дан особа са инвалидитетом

Читај ми

Под покровитељством Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, у организацији Савеза параплегичара и квадриплегичара Србије и Удружења параплегичара и квадриплегичара Смедерево, у Спортској хали Смедерево одржано је појединачно и екипно финале лиге у шаху и финале лиге у стрељаштву за особе са инвалидитетом, чиме је обележен Међународни дан особа са инвалидитетом.

 

Финалу лиге у шаху присуствовала је Марија Ристић Марков, шеф Одсека за заштиту и унапређење положаја особа са инвалидитетом у Сектору за заштиту особа са инвалидитетом, која је истакла да су Савез параплегичара и квадриплегичара Србије и удружења у његовом саставу међу најактивнијим организацијама у инвалидском покрету Србије и да су препознатљиви по такмичарским и спортско-рекреативним активностима које организују.

 

Ристић Марков је похвалила досадашњу сарадњу Савеза параплегичара и квадриплегичара Србије и Сектора за заштиту особа са инвалидитетом и изразила уверење да ће она у наредном периоду бити још интезивнија како бисмо заједничким снагама допринели бољем положају особа са инвалидитетом и стварању Србије без баријера, што је уједно и слоган кампање коју Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања реализује у партнерству са удружењима особа са инвалидитетом.

 

Сектор за заштиту особа са инвалидитетом се особама са инвалидитетом бави 365 дана у години, а Међународни дан особа са инвалидитетом обележићемо свакодневним активностима током децембра месеца, које ће бити реализоване на територији целе Србије, истакла је Ристић Марков.

 

Удружење параплегичара и квадриплегичара Смедерево је освојило прво место лиге у шаху за 2021. годину, друго место је припало Удружењу Крагуј из Крагујевца, треће место освојио је Кипрус из Београда, а четврто Удружење параплегичара и квадриплегичара из Новог Пазара.

 

У финалу лиге у стрељаштву учествовало је 18 такмичара - у категорији Сениори СХ-1 - 1. место освојио је Зоран Поучки из Зрењанина, 2. место Милосав Ковачевић из Шапца, а 3. место Милан Делић из Зрењанина. У категорији Сениори СХ-2 - 1. место освојио је Зоран Бањац из Београда, 2. место освојио је Жељко Митровић из Лознице, а 3. место освојио је Владо Додић из Смедерева. У категорији Сениорки 1. место освојила је Гордана Пешић из Шапца, 2. место Весна Јовановић из Смедерева, 3. место освојила је Снежана Чегар из Београда.