Aa

Aa

Експерти из Народне Републике Кине посетили Геронтолошки центар Вршац

Експерти из Народне Републике Кине послетили Геронтолошки центар Вршац

Експерти из Народне Републике Кине посетили Геронтолошки центар Вршац

Читај ми

Експерти из Народне Републике Кине, ради сагледавања спровођења превентивних мера у Републици Србији у актуелној епидемиолошкој ситуацији, посебно када је у питању старија популација, корисници услуге домског смештаја, посетили су Геронтолошки центар Вршац.

 

Спровођењем свих мера које је донела Влада Републике Србије, а које одговорно спроводи ресорно министарство, и установе социјалне заштите у његовој надлежности, експерти из Народне Републике Кине су задовољни. Осим увођењем и поштовањем забране улазака и излазака из установа за смештај корисника, посебно су задовољни увођењем превентивне изолације запослених и корисника у оквиру Геронтолошког центра Вршац, на препоруку Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања. Истакнут је ризик који може представљати актуелно смањен број запослених у установама за смештај корисника и препоручили да решавање овог питања буде приоритет.

 

Исказали су похвале по питању успостављене организације заштите и рада у Геронтолошком центру Вршац, као и задовољство што у актуелним околностима предузете мере дају ефекат.

 

Препознали су и похвалили напоре ресорног министарства у предузимању превентивних мера, благовремености у давању адекватних налога, инструкција и препорука установама социјалне заштите за смештај корисника, у циљу спречавања ширења вируса изазваног Covid-19.  

 

Поред експерата из Народне Републике Кине, посети су присуствовали виши саветник у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Јована Вазура, самостални саветник у Покрајинском секретаријату за социјалну политику, демографију и равноправност полова и  одговорно лице установе Анђелија Кручичанин.