Aa

Aa

Државни секретари Ненад Иванишевић и Владимир Илић посетили општину Лајковац и Центар за азил у Боговађи

Државни секретари Ненад Иванишевић и Владимир Илић посетили општину Лајковац и Центар за азил у Боговађи

Читај ми

Државни секретари у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, др Ненад Иванишевић и Владимир Илић, посетили су општину Лајковац и Центар за азил у Боговађи.


Представници ресорног министарства разговарали су са председником општине Лајковац, Андријом Живковићем, о даљој сарадњи са Министарством за рад, као и о ЕУ програму за запошљавање и социјалне иновације (EaSI) и програму јачања социјалне инфраструктуре у општинама погођеним мигрантском кризом (KfW).
Иванишевић је након састанка похвалио ту локалну самоуправу на активацији и већ припремљеним пројектима који ће се финансирати из KfW програма. Оно што је важно, како је навео, јесте да ће пројекти почети са реализацијом у другој половини године и да је договор са општином по том питању постигнут.
Владимир Илић се захвалио грађанима Лајковца на разумевању и стрпљењу током мигрантске кризе и рекао да ће се Влада Србије и ресорно министарство трудити да, уз финансијску подршку, кроз пројекте олакшају свакодневни живот становника.
Председник општине Лајковац, Андрија Живковић, је похвалио сарадњу коју та општина има са Министарством за рад и изразио уверење да ће сарадња бити још успешнија у наредном периоду.
Општина Лајковац реализоваће два пројекта који ће се финансирати из KfW програма: Изградња фекалне канализационе мреже Боговађа и Израда погона за пречишћавање отпадних вода и заштите животне средине Боговађа.