Aa

Aa

Државни секретар Владимир Илић присуствовао уручењу кључева за нове домове корисницима социјалног становања у Владичином Хану

Државни секретар Владимир Илић присуствовао уручењу кључева за нове домове корисницима социјалног становања у Владичином Хану

Читај ми

Државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Владимир Илић, присуствовао је данас уручењу кључева за нове домове корисницима социјалног становања у Владичином Хану.


Девет ромских породица, корисника социјалне помоћи, чији су домови уништени у поплавама и клизиштима, преселиле су се из контејнера у нове домове опремљене основним намештајем и белом техником.
Државни секретар Владимир Илић се захвалио на помоћи Делегацији ЕУ и организацији „Хелп“, које су финансирале овај пројекат, и додао да је политика Владе Републике Србије и Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања да се социјална давања не смањују, као што се не умањује ни једно право.
Наменским трансферима за развој услуга на локалном нивоу за општину Владичин Хан у 2017. години Министарство за рад опредилило je 4.041.701 динар. Владимир Илић je такође навео да ресорно министарство на месечном нивоу из буџета издваја близу четири и по милина динара (4.358.324,60 динара) за новчану социјалну помоћ коју остварује 445 породица, односно 1163 особе које су на евиденцији Центра за социјални рад.